schoenen en laarzen

Alles over schoenen en laarzen

Schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende variaties, kleuren en vormen. De schoenen bij mannen of laarzen bij vrouwen zijn onderdeel van de fashion en voor de één zijn ze belangrijker dan voor de ander. Over het algemeen hebben vrouwen overigens meer schoenen dan mannen, maar dat wist je waarschijnlijk al. We gaan nog wat dieper in op de schoenen en/of laarzen.

Laarzen

De laars heeft een lange geschiedenis, die helemaal teruggaat naar de indianen. Al in de oertijd begon dit volk met het ontwerpen van laarzen met de stof rubber. De rubberlaars wordt tegenwoordig alleen nog gebruikt door mensen die houden van tuinieren, maar de evolutie van dit item is snel gegaan. Tegenwoordig zijn laarzen een belangrijk fashion-item voor vrouwen; hoog of laag, zwart of bruin, iedere vrouw heeft waarschijnlijk wel eens een laarzen gekocht.

Schoenen

De schoen is voor zowel mannen als vrouwen. Van oudsher heeft de schoen een hoge hak, ook voor mannen. Vanaf de 19e eeuw begonnen mannen steeds vaker schoenen te dragen met een lage hak, terwijl sommige vrouwen juist de voorkeur geven aan een zo hoog mogelijke hak.

Verschillende soorten

Tegenwoordig bestaan er veel verschillende schoenen. Mannen kunnen kiezen uit een sportieve of zakelijke schoen, terwijl vrouwen een ruim aanbod hebben met daarbij ook nog de trendy schoen. Schoenen zijn te koop met veters, maar ook met klittenband. Dit klittenband is een tijdje heel populair geweest, maar is nu toch wat meer op de achtergrond aan het raken.

Vrouwen hebben over het algemeen dus een groter aanbod dan mannen. Zo kunnen vrouwen én mannen kiezen voor sneakers en of nette veterschoenen. Daarnaast hebben vrouwen nog de keuze uit hippe hoge of lage laarzen, pumps en enkellaarsjes. Naast de fysieke winkels waar schoenen worden verkocht, spelen webshops met schoenen ook een steeds grotere rol.

Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on Facebook0Pin on Pinterest0