Gekleurde sokken: do’s en don’ts

Nette herensokken zijn tegenwoordig in allerlei soorten, maten en kleuren te vinden. We weten dat het echt not done is om je enkels te laten zien als je nette kleding draagt. Maar hoe zit het met de nieuwe trend om kleurrijke sokken aan te trekken onder een net pak? Wanneer mag het, en wanneer kan het absoluut niet?

bjorn borg sokken

Black tie / Smoking / Formele avondkleding

Als je voor een echt formele gelegenheid bent uitgenodigd en de dresscode is ‘black tie’, dan geldt er eigenlijk maar één regel: geen witte sokken of sportsokken. Een man met stijl kan veel dragen en veel trends zetten, maar zelfs Humberto Tan of Arie Boomsma zien er niet uit als ze witte sokken dragen onder een smoking.

Maar een subtiel motiefje of een fel kleurtje, kan dat wel? Ik zou zeggen: trek aan waar je je goed bij voelt. Ben jij iemand die liever niet teveel opvalt? Of ben je je de hele avond bewust van je sokken als je een keer een fel gekleurd paar aantrekt? Kies dan gewoon voor mooie, zwarte sokken.

Pakken

Ook hier gelden weinig strenge regels. Trek aan waar je je lekker in voelt. Zorg er wel voor dat je kleuren matchen. Draag je een bruin pak, draag dan geen zwarte sokken. Draag zelfs geen sokken waar de kleur zwart in het patroon voorkomt. En andersom geldt hetzelfde.

Draag je een mooi donkerblauw pak, dan mag je je outfit echt wel opvrolijken door middel van colour blocking. Kies een felle, effen kleur die om aandacht schreeuwt, of ga voor een ontwerp dat een mooie aanvulling is op je complete look. Nogmaals: doe waar je je goed bij voelt. Ben jij van mening dat bij een net pak bijpassende, neutrale sokken horen, ga daar dan gewoon voor.

Casual kleding

Hier zien we de grootste trend, zeker nu de herfst eraan komt. Een broek in een effen kleur, de pijpen iets opgerold, slip-on sneakers, en daaronder hele gave, opvallende sokken. Dus als het gaat om je casual outfit is niets te gek. Ga lekker uit je dak met colour blocking, contrasterende kleuren, hippe motiefjes: als het maar kleur heeft. Let er wel op: wat je ook doet, zorg dat je enkels te zien zijn.

Persoonlijk vinden wij dat er geen moment, feestje of gelegenheid is waarbij je niet los kunt gaan met felgekleurde sokken. Maar heb je strenge richtlijnen op je werk (of bijvoorbeeld een begrafenis), hou je dan een beetje in.

Shop tips: 

Wij vinden de gekleurde sokken van Bjorn Borg erg mooi!

Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on Facebook0Pin on Pinterest0

Reageer hier op