Gekleurde sokken

Gekleurde sokken!

Nu de zon dagelijks meer minuten schijnt en aan kracht gaat winnen, is het belangrijk ook mee te veranderen. Kleuren spelen een belangrijke rol in onze gemoedstoestand en beeldvorming. De kleur van je kleding zegt iets over je persoonlijkheid, maar je kunt er ook op een uitstekende manier bepaalde effecten mee creëren. Omdat kleding zo’n groot effect heeft op je gemoedstoestand, kan iets kleins zoals gekleurde sokken je al helpen om wat dapperder en creatiever te zijn.

En omdat sokken zo’n klein, maar veelzeggend detail zijn, zijn ze de perfecte manier om subtiel net wat extravaganter voor de dag te komen. Waar de sokken met gekke figuren of drukke prints schreeuwen om aandacht, is een effen sok in een uitgesproken kleur subtieler en veel invloedrijker.

Persoonlijkheid
Sokken zijn een weergave van je persoonlijkheid. Hoewel sokken niet perse hoeven te matchen moet het geheel wel compleet zijn. Uit onderzoek blijkt dat een bepaalde kleur van sokken kan invloed hebben op hoe anderen over jou denken. Het kiezen van de juiste kleur kan je dus een streepje voor geven bij sollicitaties of belangrijke gesprekken. De veilige grijze sokken kunnen dus zelfs in je nadeel werken!

Slim en succesvol
Volgens Elite Daily zijn mensen die gekke sokken dragen namelijk slimmer, succesvoller en revolutionairder dan anderen. Anat Keinan van de Harvard Universiteit: “Het is een goed idee om een keer iets anders dan anders aan te trekken. Je hoeft niet bang te zijn om op te vallen. Als het er doordacht uitziet, wekt het de indruk dat iemand een hoge status heeft en straalt het een bepaalde mate van bekwaamheid uit”. Zo is het goed om eens sokken met mooie lente kleuren te dragen. Van roze sokken tot lichte paarse sokken, gele sokken of juist lente groene sokken; het dragen van de juiste kleur sokken doet meer dan je kunt vermoeden.

 

Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on Facebook0Pin on Pinterest0