blouse

Geschiedenis van het Arrow overhemd

Het begint rond 1820 wanneer Hannah Montague de eerste afneembare kraag bedenkt. Op deze manier kun je de kraag schoonmaken zonder het hele overhemd te hoeven wassen! Rond 1850 herkende Ebenezer Brown de mogelijkheden van de afneembare kraag en begon met de productie. Na de eerste wereldoorlog werden de afneembare kragen vervangen ten gunste van zachte kragen. Het is een “dress shirt” dat in meer dan 100 landen, en in meer dan 300 winkels overal ter wereld verkocht wordt. De Philip- van Heusen Corporation heeft in 2010 in Amsterdam een divisie opgericht om de merkrechten van het  Arrow overhemd te exploiteren. In de winter van 2010 zijn de Arrow overhemden uiteindelijk pas op de Europese markt gelanceerd!

Typerend van Arrow

De zeer hoge kwaliteit wevingen van Poplin en Oxford zijn typerend voor het  Arrow overhemd.  Poplin van de hoogste kwaliteit heeft een sterk en duurzaam gevoel. Dit type Poplin wordt gebruikt voor de overhemden. In gestreepte en geruite overhemden is dit goed te voelen. Een Oxford weving heeft een grovere structuur. Arrow maakt deze shirts in het wit met een normale- en een button-down boord. Voor casual gelegenheden zijn deze perfect!

De Arrow collectie

De collectie Arrow overhemden bestaat uit drie verschillende pasvormen.

  • Arrow Regular Fit. Dit is een breed assortiment van niet getailleerde overhemden. Ze hebben een mooie rechte pasvorm. Geschikt voor elke man.  In alle Regular Fit overhemden zit een borstzak. En….heel belangrijk het zijn strijkvrije stoffen!
  • Arrow Fitted. Deze overhemden hebben een verfijnde lichtjes getailleerde pasvorm in een groot assortiment.  Deze overhemden zijn net iets sportiever. Deze overhemden hebben geen borstzak. En ook weer easy iron. Deze collectie is beschikbaar in een aantal verschillende kleuren.
  • Arrow Slim Fit. Deze overhemden worden gekenmerkt door een sterk getailleerde pasvorm. De verhouding tussen borst en buik is groot. Ideaal voor mannen met een kleine taille. Slanke, gespierde of getrainde mannen kunnen goed een Slim Fit aan. Deze overhemden hebben geen borstzak.

Inmiddels zijn de Arrow overhemden, de meest geliefde overhemden van Amerika! En wellicht over een aantal jaren zal dit ook het geval zijn in Europa.

Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on Facebook0Pin on Pinterest0