groothandels in jurken

Groothandels in jurken

Voor veel winkeliers in damesmode is eens in de zoveel tijd de inkopen doen een hele onderneming. Wat er de komende periode in de mode komt, is meestal al wel bekend, maar welke groothandel heeft de kleding die het beste bij jouw winkel past? Er zijn in Nederland genoeg groothandels om uit te kiezen en het buitenland maakt ook zijn opwachting, maar dat is altijd lastig. Je weet van tevoren niet of de kwaliteit gewaarborgd wordt en als er iets niet helemaal goed gaat, rij je er niet even naar toe. Gelukkig zijn de groothandels in Nederland meer dan toereikend.

Webshop of niet

Het gemak van een webshop versus de persoonlijke ontmoeting. Dat kan lastig zijn, maar hoeft niet. Als het assortiment bekend is dan zullen er weinig verrassingen zijn en alleen maar voordelen. Sommige groothandels zoals diMomenti en Solar hebben een vaste showroom waar de kleding bekeken kan worden. Daartegenover staat dat men dan eerst de reis naar de groothandel moet maken om te kijken of het assortiment wat voor hen is.

Een uitgebreide online catalogus is heel belangrijk en ook al kunnen de kleuren iets afwijken en de stoffen anders aanvoelen dan gedacht, een proef bestellen is mogelijk bij bedrijven als Q2 Wholesale en Dressesonly. Zij hebben geen minimumafname en het is dus mogelijk om jurken ter beoordeling te bestellen.

Wat ook niet onbelangrijk is, is hoe vaak het assortiment jurken aangepast moet worden. Speel je in op de lange termijn weerberichten of niet. Voordeel van webshops als Dressesonly en Q2 Wholesale is een snelle levering waardoor je snel een nieuwe collectie hebt hangen die op dat moment de klanten aanspreekt.

Merken

Veel groothandels voeren geen specifieke bekende merken, daarvoor moet je over het algemeen naar het buitenland. Een enkeling voert een eigen merk zoals Azay, een Spaans merk dat nieuw is op de Nederlandse markt of Dressesonly met SRNDPTY. Dit laatste merk is al breed verkrijgbaar in winkels in heel Nederland, wat de betrouwbaarheid ten goede komt.

Pasvorm

De Nederlandse vrouw is gemiddeld langer dan vrouwen in de rest van de wereld. Dat maakt het belangrijk dat de pasvorm goed is. Italiaanse of Franse snit past de Nederlandse vrouw vaak niet, de maat klopt niet of de lengte-breedte verhouding is verkeerd. Groothandels specifiek op de Nederlandse markt gericht zoals Q2 Wholesale, Dressesonly en Solar hebben dat probleem niet. Hun jurken zijn gemaakt voor de Noord-Europese vrouw.

Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on Facebook0Pin on Pinterest0