halloweenkleding

Halloweenkleding voor de engere themafeesten

Halloween is een gebruik dat is komen overwaaien uit het Verenigd Koninkrijk en Amerika, maar hier in Nederland wordt het ook steeds populairder. De verschillende themafeestjes worden steeds drukker bezocht en mensen houden ervan zich in griezelige kleding te hijsen. Wat is het feest en wat is typische Halloweenkleding?

Halloween

Veel mensen hebben het idee dat Halloween een typisch Amerikaans feest is, maar dit is niet waar. Halloween is een Keltische dag, waarin het oude en nieuwe jaar worden gevierd. Dit ging echter niet gepaard met enge uitdossingen. Waar komen deze dan vandaan?

Op een eiland in het Verenigd Koninkrijk geloofde een andere groep Kelten erin, dat op oudejaarsdag alle geesten van de gestorvenen in het afgelopen jaar terugkwamen en langs de deuren gingen. De geesten werden aangetrokken door voedsel bij de deur te leggen. De Kelten konden deze kwade geesten echter verjagen door maskers te dragen. Zodoende is waarschijnlijk de viering van Halloween tot stand gekomen.

Typische Halloweenkleding

Mensen verkleden zich tijdens Halloween steeds enger. In Amerika en Engeland gaan kinderen langs de deur met de uitspraak ‘trick or treat’, dus een plagerijtje of snoep. Dit gebeurt in griezelige pakjes, zoals een skeletoutfit of met zombie maskers. Tegenwoordig worden hiervoor ook de outfits van personages uit horrorfilms gebruikt, zoals clown kostuums.

Themafeestje

Kinderen die langs de deuren gaan zie je hier in Nederland eigenlijk niet. Wel worden steeds meer themafeestjes gehouden bij kroegen en hotels in steden. De populariteit hiervan is sterk gegroeid, zeker door de toestroom van internationale studenten naar Nederland.

Met wat voor kleding kun je aankomen op een themafeestje? Halloweenkleding is niet meer alleen eng, maar mag ook best sexy zijn. Daarom kiezen vrouwen bijvoorbeeld voor een griezelig masker, maar een sexy outfit. Mannen kiezen vaak voor masker of cape op deze themafeestjes. Vooral mannen als vrouwen gaan echter voor stijlvolle Halloweenkleding. Als je wel echt griezelig de deur uit wil, dan is er meer dan genoeg keuze.

Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on Facebook0Pin on Pinterest0