Schoenen

Op grote voet leven als vrouw, niet altijd even gemakkelijk

Wanneer je gezegend bent, als vrouw, met een gangbare schoenmaat, zoals bijvoorbeeld maat 37 of 38, is nieuwe schoenen kopen vaak een feest. De keuze aan dessins en vorm is enorm. Maar heb je als vrouw een grotere maat dan gemiddeld dan wordt het als snel een stuk lastiger! Vooral in Zuid-Europa is het moeilijk om een mooie grote maat damesschoen te vinden. Vaak houden de schoenmaten voor dames hier op bij een maatje 40, die dan vervolgens nog valt als een maat 39. Niet leuk dus, schoenen kopen als vrouw met een maatje meer.

Tips om je voeten kleiner te laten lijken

Voorkom het dragen van een skinny jeans, hierdoor lijken je voeten juist groter. Kies voor een rechte pijp of een wijde pijp. Kies voor een schoen met een wat bredere neus en niet met een lange puntneus. Als je wat langer bent, is het wellicht aan te raden om te gaan voor bijvoorbeeld leuke ballerina’s in plaats van een hoge hak. Voorkom het dragen van slippers of grote witte gympen. Wat je absoluut niet moet doen om je voeten kleiner te laten lijken, is je schoen een maat kleiner kopen, dit is funest voor je voeten! Een aantal van de bovenstaande tips en meer zijn onder andere te vinden op de website van Ze.

Opkomst grote maat damesschoenen

Gelukkig is de modewereld zich er steeds meer van bewust dat ook de wat langere dames graag een mooie schoen of laars dragen. Steeds meer bekende merken breiden hun schoenencollectie voor dames uit met een grote maat damesschoenen. Er zijn bekende merken die een collectie hebben speciaal voor de grotere maat schoen en hier dan ook hun dessin op hebben aangepast. Bijvoorbeeld door twee kleuren stof te gebruiken, waardoor je voet als het ware breekt. Zo zie je maar weer, er zijn mogelijkheden genoeg om er modieus uit te zien met een wat groter maat!

Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on Facebook0Pin on Pinterest0