voetbalshirt

Op zoek naar het voetbalshirt van je favoriete team?

Iedere voetballiefhebber heeft zijn eigen favoriete team(s). Die teams kunnen uit eigen land komen, maar komen ook vaak uit buitenlandse competities. Een voetbalshirt van een bekend team is vaak al decennia lang herkenbaar en verandert vaak alleen maar op details. Hierdoor kun je zo’n shirt tot in de lengte van dagen meedragen. Wat zijn de kenmerken van een voetbalshirt van bekende teams en waarom zijn ze zo populair?

Typische eigenschappen

Allereerst speelt natuurlijk de naam van de club een rol. De voetbalfan kent uiteraard de meeste grote clubs wel, maar iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Met name uit-shirts kunnen en mogen nog wel eens van kleurcombinatie veranderen, maar de thuisshirts veranderen niet zo gek veel. Dit komt ten goede aan de herkenbaarheid van een voetbalshirt.

Wat zijn de typische eigenschappen? Allereerst de kleurcombinatie, die eigenlijk altijd hetzelfde blijft. Inter en AC Milan, twee clubs uit Milaan, hebben bijvoorbeeld altijd vastgehouden aan het shirt met verticale donkerblauwe en zwarte banen (Inter) of het shirt met verticale rode en zwarte banen (AC Milan). Iedere voetballiefhebber kent ze wel. Real Madrid staat bekend om zijn maagdelijk witte shirt, terwijl Barcelona al sinds jaar en dag met de kleurcombinatie rood en blauw speelt.

In Engeland zijn de kleuren van de grote clubs als Chelsea (donkerblauw), Liverpool en Manchester United (rood), Manchester City (lichtblauw) en Tottenham Hotspur (wit) ook al decennia lang zo goed als hetzelfde gebleven.

Het merk

Bekende voetbalshirts van de grote clubs hebben vaak ook een vast merk op het shirt staan. Barcelona heeft bijvoorbeeld Nike, terwijl Bayern München al sinds het begin van de dagen met het Duitse merk Adidas op de borst speelt.

Professionele uitstraling

Een voetbalshirt van bekende teams geeft altijd een professionele uitstraling. Door vast te houden aan de bekende kleurcombinatie en een bekend merk blijven mensen zich herkennen in het voetbalshirt en kopen ze er graag één van een bekend team.

Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on Facebook0Pin on Pinterest0