speelgoed

Speelgoed goed voor kinderen en volwassenen

Iedereen heeft ermee gespeeld toen hij of zij klein was, speelgoed hoorde natuurlijk bij onze kindertijd. Speelgoed is er in allerlei soorten en maten en er zijn veel verschillende uitvoeringen van speelgoed. Speelgoed wordt voornamelijk door kinderen gebruikt om er mee te spelen maar het wil ook wel eens voorkomen dat ouderen of volwassenen ermee spelen. Dit is meestal een soort van een ‘speelgoedverslaving’ en mensen die in hun kindertijd zijn blijven hangen. Dit is niet altijd erg, want het is ook bewezen dat speelgoed goed is voor je.  Je wordt er socialer van als kind en je leert om met je emoties om te gaan. Het is ook nog is goed voor je coördinatie van beweging en inzicht. Je wordt er dus ook slimmer van en dit is handig voor je algemene ontwikkeling!

Verschillende soorten speelgoed

In de loop der jaren is de speelgoed zelf al heel wat veranderd, van houten paarden tot elektrische vliegtuigen die je kan bedienen via een aftandsbediening. Het is steeds ontwikkeld en het speelgoed is al heet wat veranderd. In de middeleeuwen werd er bijvoorbeeld met houten speelgoed gespeeld. Natuurlijk waren er ook rijke kinderen die konden speelgoed spelen van zilver brons of zelfs glas. En nu zijn er heel veel moderne soorten speelgoed gekomen zoals een elektrische auto of een robot dat van zichzelf kan lopen als je op een knopje drukt. Zo zie je het grote verschil van vroeger tot nu. Het is tegenwoordig zelfs zo dat er speelgoed is van animatiefilms, waaronder de film Frozen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een Frozen pop te kopen, om de karakters uit de film na te spelen dit is hier te bestellen.

Wie spelen er met speelgoed

Natuurlijk spelen niet alleen kinderen maar ook volwassen met speelgoed die er gewoon niet genoeg van kunnen hebben. Zij kunnen ook met speelgoed spelen waarbij je bijvoorbeeld wat moet bouwen zoals bij LEGO, dat kan je namelijk lang bezighouden en je kan er gewoon van houden. Dus er zijn nog genoeg volwassen mensen die met speelgoed spelen en er van houden. Denk bijvoorbeeld ook aan de modeltreinen en dat soort speelgoed. Helemaal nu de nieuwe game van Pokémon te downloaden is zullen er weer veel volwassenen een spelletje gaan spelen.

Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on Facebook0Pin on Pinterest0