diving-72227_1280

Zwembroektrends 2016: heren

De modewereld is continue in beweging. Trends komen en gaan. Dit geldt ook voor  zwembroeken, net als bij alle andere kledingstukken. Toch is het bij badkleding extra belangrijk om met de mode mee te gaan, omdat je er geen andere kleding op draagt. Als je langs het zwembad loopt draag je puur en alleen je zwemshort. Wat zijn de modetrends voor heren zwembroeken in 2016?

Kleuren & Prints

Net als afgelopen jaren komen er weer veel felle kleuren terug in heren zwembroeken. Zomerse kleuren zoals knalrood, lichtblauw en opvallend groen doen het altijd goed. We gaan komende zomer ook weer veel tropische prints terug zien zoals bloemen en palmbomen. Met dit soort drukke prints draag je meteen genoeg kleur.

Korte zwemshorts

Een aantal jaren geleden waren de lange surfshorts nog helemaal hip. Deze modellen kwamen zelfs tot over de knie. Dit is anno 2016 niet meer in de mode. Sterker nog: zwembroeken voor heren worden steeds korter. We gaan nog net niet richting slips, maar de pijpen gaan komen steeds verder van de knie verwijderd.

Logo’s

De laatste tijd is minimalisme helemaal in. We zien dan ook steeds vaker vrij basis kleding terug met slechts een opdruk van het merk. Vaak wordt er gekozen voor een sterke kleur en de rest doet het logo. De ideale trend voor bedrijven om aan een sterk merk te werken. Ook bij zwembroeken gaan we dit terug zien in 2016. De nieuwe collectie van Calvin Klein zwembroeken is hier misschien wel het perfecte voorbeeld van.

Kwaliteit

Wat we verder zien, is dat mannen het liefst maar één of twee zwemshorts hebben. In tegenstelling tot vrouwen, die vaak meerdere bikini’s hebben. De meeste mannen willen nou eenmaal kwaliteit. Ze betalen liever wat meer voor een kwalitatief goede zwembroek die langer mee gaat, dan een goedkope zwemboxer die na een aantal weken al versleten is. Duurdere merken gaan dan ook vaak langer mee dan goedkopere modellen. Dan komt omdat ze van sneldrogend materiaal gemaakt zijn en slijtvaster zijn. Zwembroeken krijgen namelijk het een en ander te verduren. Wat dacht je van UV, chloor, zout water en strandzand? Veel mannen gaan dan ook voor een Björn Borg, Hugo Boss of Armani zwembroek.

Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on Facebook0Pin on Pinterest0